lördag 8 oktober 2011

Köpstopp och kontraktskrivinigOk, nu kör vi! Här kommer en uppdatering på hur mitt "stoppa vår egen överkonsumtion" i september månad gick.
Vi börjar med mitt återkommande jag-vill-köpa-nya-höstskor-problem. Under september lyckades jag att hålla detta problem till att fundera på OM det var någonting jag verkligen behövde.
Definiera behövde...nej, de varierar ju ändå varje gång jag har försökt, vi struntar i det.
Jag klarade att hålla uppe köpstoppet nästan hela månaden.
Det onödiga (d.v.s sånt somjag faktiskt kunde ha avstått ifrån) var alltså två take-away kaffe, några fika och lunch besök (typ 6 stycken tror jag att det blev, nu när jag tänkte hänga ut mig själv lite) sen var jag på vintage-mässan på Strand. Där hittade jag en jätte snygg jacka, marinblå lite armor-modell och en begivit topp som jag så klart behövde köpa.
Sen när köpstoppet var över så gick jag direkt och köpte mina nya praktiska, snygga skor. Jag är mycket nöjd med mina köp. Men jag ska ha ett till köpstopp, men nu bara på kläder, ska skriva kontrakt senare idag.Jag återkommer om det.

Men jag har faktiskt lärt mig ett och annat. Genom att ha köpstopp en månad fick det mig till att verkligen tänka över vad jag köper, hur jag hanterar mina sopor och källsorterar, vad jag kan göra för att leva lite mindre på naturens resurser och så har det fått mig att äntligen seriöst börja ta reda på de som Sveriges natur erbjuder i matväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar